זכויותיך מהביטוח הלאומי - חלק ראשון
סטודנטים המאובחנים עם לקות למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז מגלים בשנים האחרונים כי הם יכולים לזכות בסיוע זמני מהמדינה. אם הסטודנט עומד בתנאי הזכאות של המוסד לביטוח לאומי הוא עשוי לקבל את הסיוע.
יש לציין כי קיימים מכשולים בירוקרטים שעשויים להקשות אך אם תצליחו לעמוד במילוי טופס, איסוף חומרים ואבחונים ועמידה בראיון של ועדה רפואית המחליטה על זכאותכם. אולי גם אתם תוכלו לקבל סיוע.
על פי הלשכה המרכזית תסטטיסטיקה, בשנה שעברה למדו 305,550 סטודנטים במכללות ואוניברסיטאות. על פי נתונים שהפיק המוסד לביטוח לאומי כ- 7% מתוכם (21,000 סטודנטים בערך) הינם בעלי לקות למידה או הפרעת קשב וריכוז.
הצורך בסיוע לסטודנטים אלו הוא גדול משום שעם הקבלה לאוניברסיטה ולמכללה רמת הקושי עולה גם מבחינה לימודית וגם מבחינה כלכלית. סטודנטים עם לקויות למידה וקשב עשויים לנשור או לא להצליח בלימודיהם משום שהם צריכים יותר זמן ללמידה והתארגנות מסטודנט שאיננו מאובחן ולצד זה הם צריכים לעבוד על מנת לתמוך בעצמם.
תהליך קביעת הסיוע של ביטוח לאומי נשען על הדרגה בה הסטודנט מתקשה. כך לדוגמא, סטודנט שהמאובחן עם ADHD ועם לקות שמיעה עשוי לשפר את סיכוייו לזכות בסיוע הקובע 20% ויותר של נכות זמנית. סטודנטים של תואר ראשון הם האוכלוסייה המיועדת לקבלת הסיוע.
הסיוע כולל קצבת שיקום שהיא בסך 2,300 שקלים בחודש, סיוע לשכר דירה עד לסכום של 1,300 שקלים בחודש וכן מימון שכר לימוד על פי תעריף אוניברסיטאי המתקרב ל - 10,000 שקלים לשנה. סטודנט שנכנס לתכנית התמיכה יתחייב ללמוד 20 שעות שבועיות לפחות לסמסטר.